Congo December 2008

Gezondheid!

Als wetenschappelijke instelling bestaat onze bijdrage vooral uit onderzoek,
onderwijs en internationale samenwerking. Elk jaar vormt het ITG meer dan 700 experts uit Noord en Zuid. Ruim 400 onderzoekers en technici uit de hele wereld zorgen voor hoogstaand onderzoek, in het laboratorium of op het terrein, om de aanpak van de gezondheidsproblematiek in het Zuiden te verbeteren: aids, malaria, tuberculose, parasitaire ziekten, moeder- en kindzorg, de organisatie van gezondheidszorg…

Het ITG is – als een van de weinige instituten in de wereld – ook actief in de tropische dierlijke gezondheid, in het bijzonder van het vee dat een cruciale rol speelt in de voedselvoorziening, de gezondheid van landelijke gemeenschappen en van ziekten die van dieren overspringen op mensen.

Met steun van de Vlaamse en federale ministeries voor Onderwijs, Wetenschappen, Volksgezondheid en Ontwikkelingssamenwerking, en van Europese en internationale organisaties, werken wij nauw samen met talrijke partnerinstellingen in het Zuiden om hun capaciteit in de gezondheidszorg te versterken.
In eigen land helpt onze kliniek reizigers en migranten gezond te blijven, en zijn we een referentiecentrum voor de diagnose en behandeling van een hele reeks ziekten. We verrichten ruim 30 000 consultaties per jaar.

Ondanks de subsidies, hangt het grootste deel van onze werking af van projectfinanciering, eigen inkomsten en de bijdrage van mensen zoals u.

Door uw gift of legaat aan het Tropisch Instituut draagt u bij aan de wereldgezondheid.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar http://www.itg.be/mijnbijdrage